Per a quí vulgui fer-les aquesta n'és la recepta (surten unes 35-40 galetes en total):
250 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
250 gr. de sucre glass colat
1 ou talla L a temperatura ambient (si no en teniu de grossos podeu fer servir 1 ou sencer + el rovell d'un altre ou)
650 gr. de farina colada
1 rajolí de llet per a lligar la massa (unes 3 cullerades soperes)
Aroma al gust (jo hi vaig posar 1 culleradeta d'essència de vainilla)
1/2 culleradeta de sal
També necessitareu motllos de formes diferents per a tallar les galetes i fondant per a decorar-les un cop fetes.
El procediment és senzill però s'ha de tenir paciència si no teniu robot de cuina (com en el meu cas) perquè haureu d'incorporar la farina fent-ho a mà. En un bol heu de batre la mantega amb el sucre fins que es fusionin ambdós -això ho podeu fer amb una batedora-, llavors hi afegiu l'aroma que hagueu triat i l'ou lleugerament batut; ho heu de barrejar bé. A continuació heu d'anar afegint la farina poquet a poquet (aquí ja ho heu de fer a mà, la batedora ja no val) i anar-la integrant a la massa. Veureu que a poc a poc se us anirà formant una massa compacta que s'anirà desenganxant del bol, i pot ser que quedi espessa i es trenqui; arribats a aquest punt hi tirarem un rajolí de llet per a lligar-ho tot una mica. Quan ja tenim una bola grossa l'anirem amassant una estona i després la partirem en quatre trossos. Cadascún dels trossos els aplanarem i els posarem a la nevera dins de paper de forn. Han de reposar a la nevera unes 3 hores (jo ho vaig deixar per a l'endemà). Passat aquest temps ja les podrem tallar amb els motllos que tinguem i fornejar.
Aquí veieu les meves recent fornejades (la cuina feia una oloretaaaaaa..........).
Aquestes són algunes galetes acabades de decorar!! :)
61 anys que ha fet la meva sogra ;) |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada